Одговорен игри

GoldManCasino.com е посветен на одговорно игри и спречување на коцкање од страна на малолетни лица и на оние кои не се одбрана на присила.
GoldManCasino.com е посветена на своите играчи да им понуди забавно опкружување на игри, додека го поддржува одговорното формирање преку Интернет.
Тука, ќе најдете информации за тоа како да се избегне зависност од коцкање, самоограничувања и алатки за само-исклучување достапни во нашите игри.
Исто така, ќе можете да најдете информации за контакт за неколку национални и локални организации за помош на коцкање и методи за спречување пристап до страници за коцкање од вашиот компјутер.
Ако се чувствувате загрижени за вашите навики за игри во GoldManCasino.com или верувате дека е време за пауза, ве охрабруваме да контактирате клиентиupport@instantgamesupport.com да се издаде период на исклучување на краток рок или на долг рок.

Воздржете се од зависност од коцкање

Ве повикуваме да запомните дека игрите што ги нудиме на GoldManCasino.com се наменети да бидат само форма на забава преку Интернет. За жал, некои играчи може да имаат расположение да станат зависни од овие типови игри и постои реална веројатност дека значителни загуби може да се акумулираат со текот на времето.

Ви препорачуваме да ги имате предвид овие факти:

  • Учеството во нашите онлајн игри е само за забавни цели. Игрите не треба да се сфаќаат како начин да се збогатат брзо или да ги покријат долговите што можеби сте ги натрупале.
  • Онлајн игри се засноваат на шанса; нема загарантирани стратегии или методи кои ќе ви ветуваат добивки на нашата страница.
  • Никогаш не обложувајте повеќе отколку што ви е пријатно кога губите.
  • Бидете уверени дека сакате да учествувате во коцкање преку Интернет и дека изборот е целосно ваш, и не сте под притисок да играте од своите врсници.
  • Воздржете се од обид да ги „бркате“ своите загуби. Можеби ќе изгубите дополнителни средства, инвестирајќи повеќе пари со надеж дека ќе ги вратите загубите од порано.
  • Внимавајте колку трошите кога коцкате преку Интернет. Редовно проверувајте ја историјата на вашите игри.
  • Однапред дефинирајте колку долго сакате да поминете во казиното преку Интернет. Се согласувам со практични граници и држете се до нив.
  • Ако вашето онлајн игри започнува во начинот на вашиот личен живот и обврските што може да ги имате кон другите, може да имате проблем со коцкање. Запрете ги вашите активности за коцкање веднаш и размислете за решение.
  • Дознајте ги правилата на секоја игра пред да ги играте.

Ограничувања

GoldManCasino.com ви овозможува да изберете дневни, неделни и месечни гранични суми по регистрацијата. Износите вклучуваат депозити, обложувалници и загуби што сте подготвени да ги соберете. Секоја промена што сакате да ја направите до вашите граници подоцна ќе стане ефективна 7 дена откако ќе ги побарате. Покрај тоа, можете исто така да поставите временски ограничувања колку долго играте. За да ги промените своите граници, можете да отидете на "Сметка".

Тајм аут

Тајм-аутот е карактеристика што може да се искористи ако сакате да продолжите да коцкате, но управувајте ја со отстранување од тоа за краток временски период. За време на тајм-аут, можете да се блокирате да играте одредено време. 

Можете да го поставите вашиот временски период во вашите поставки за одговорно играње, до 42 дена. Или можете да го испратите вашето барање до нашата поддршка на клиенти преку е-пошта (клиентиupport@instantgamesupport.com).

Самоисклучување

You may exclude Yourself from the use of the Services for any definite or indefinite time (or, if Your Account is regulated by the Company's Gambling Commission online gambling licence - for a minimum period of between six months to 12 months (extendable by You for one or more periods of at least six months each)) via the responsible gaming section in the client interface or by contacting our customer support via (клиентиupport@instantgamesupport.com), во согласност со вашата одлука да му се достави на компанијата. Пред да го потврдите вашето барање за исклучување, ќе ви бидат дадени информации за последиците од самоисклучувањето. Доколку одлучите да бидете самоисклучени, ве охрабруваме да размислите да го проширите вашето самоисклучување на други оператори за далечинско коцкање што тековно ги користите Вие. Сите неодредени облози во моментот на вашето исклучување ќе бидат намирени на нормален начин, според нормалните временски рамки и, доколку е последователно применливо, добивки платени на Вас. Сите блоки на сметки за само-исклучување не можат да се отстранат за време на договорениот период на само-исклучување.

Gamstop

If you are considering self-exclusion, you may wish to register with GAMSTOP. GAMSTOP is a free service that enables you to self-exclude from all online gambling companies licensed in Great Britain. To find out more and to sign up with GAMSTOP please visit www.gamstop.co.uk .

Проверка на реалноста

You may set up a reality check timeframe through the responsible gaming screen. Once set, the time that has passed since You started to play the Games within the same session will appear on the screen (the "Timecount"). Once the Timecount will reach the reality check timeframe You have set, You will be prevented from continuing playing the Games during the same session until You acknowledge You wish to continue playing the Games. If You acknowledge You wish to continue playing the Games, Timecount until the next reality check will be reset, and the abovementioned process will recommence. Beginning a new session will cause the Timecount to reset as well. At any point in time, You may change and/or cancel the reality check timeframe, and such change or cancellation will enter into force immediately (and in the case of change – will reset the Timecount).

Помогне со зависноста од коцкање

Подолу е список на организации кои можат да ви помогнат да се справите со проблемот со коцкање. Исто така, вреди да се бараат локални организации во списоците на вашата област или преку вашиот матичен лекар или културен центар:

Велика Британија

GamCare http://www.gamcare.org.uk
Тел: 020 7801 7000
Е-пошта: info@gamcare.org.uk
Коцкари анонимни https://www.gamblersanonymous.org.uk
Услуги за советување http://www.counselling-directory.org.uk/gambling.html
Здружение на Гордон Хаус https://www.gamblingtherapy.org
https://www.gamblingtherapy.org/email-support-from-gambling-therapy
Советодавна услуга алкохол и лекови „Кумбриа“ (CADAS) http://cadas.co.uk/
Северо-источен совет за зависност (НЕЦА) http://neca.co.uk
Опции - Саутемптон Веб: http://www.optionscounselling.co.uk/
RCA Trust Е-пошта: http://www.rcatrust.org.uk

Софтвер за филтрирање на Интернет

Важна алатка за спречување пристап до страниците за игри е софтвер за филтрирање преку Интернет. Ако сакате да ги блокирате корисниците во вашиот дом да користат веб-страници за игри, можете да пробате една од програмите наведени подолу.

Ние прикажуваме етикети PICS и ICRA на страниците на нашата веб-страница за да објавиме дека нашата веб-страница е за коцкање преку Интернет. Интернет-филтрите можат да ги соберат овие етикети и ефикасно да ги блокираат корисниците на вашиот компјутер да влезат во нашите страници. Советникот за содржини на Мајкрософт е способен да ги чита овие етикети. За повеќе информации, посетете ја https://www.fosi.org/icra.

Малолетни игри

Малолетното коцкање е строго забрането. Вие мора да имате над осумнаесет (18) години или правна возраст, како што е утврдено со законите на земјата во која живеете (кое и да е повисоко).

Преземаме соодветни проверки за верификација на возраста за да се осигураме дека сите наши играчи се со законска возраст. Во случај, не можеме да ја потврдиме возраста на играчот, ќе побараме дополнителни информации за да потврдиме дека сте во правна возраст. Сметките може да бидат прекинати сè додека не се обезбеди и провери задоволителен доказ за возраста.

Контрола на родители

Контролата на родителите е важен начин да го одржите вашето дете безбедно на Интернет. Родителските контроли се достапни на повеќето уреди со Интернет, вклучувајќи компјутери, паметни телефони, таблети и системи за игри. Родителските контроли можат да помогнат во намалувањето на ризикот вашето дете да наиде на несоодветна содржина кога се на Интернет:

Net Nanny - обезбедува софтвер за контрола на содржината, продаден пред се на родителите, како начин за следење и контрола на компјутерската активност на нивното дете. Погледнете ја веб-страницата: www.netnanny.com

Qustodio -  The free version is one of the most comprehensive parental control apps around, enabling you to set rules and time schedules. See website: www.qustodio.com